Vierailulla Rehovotin kaupungissa

weiz-4

Kävin joku viikko sitten Rehovotin kaupungissa.tutustumassa Weizman Instituuttiin.  Rehovot on vuonna 1890 perustettu, hieman yli 132 000 asukkaan keskisuuri kaupunki Israelissa,20 kilometrin päässä Tel Avivista. Ainoa  syy matkustaa sinne on Weizman Instituutti,luonnontieteisiin ja eksakteihin tieteisiin keskittyvä instituutti, jossa voi suorittaa ylempiä korkeakoulututkintoja sekä jatkotutkintoja,poiketen näin Israelin muista yliopistoista. Instituutti on kiehtovan mielenkiintoinen vierailukohde,etenkin jos on hiemankin kiinnostunut ihmisläheisistä tieteistä. Myös laaja kampusalue on vierailun arvoinen,sillä sieltä löytyy paljon mielenkiintoista kasvillisuutta.

visitors-center-2

Instituutin kampusalueella on interaktiivinen,todella mielenkiintoinen vierailukeskus. Vierailu on maksuton,mutta kierrokselle (englanninkielinen ) pitää varata aika etukäteen. 

visitors-center-1

Vierailukeskuksessa painellaan nappeja ,ja seinille ilmestyy puhuvia hologrammeja. Tai voi tutkia elävää kirjaa. Nappeja painamalla oppii paljon uutta tietoa,esimerkiksi sen että antioksidanteilla voi olla vähemmän toivottu sivuvaikutus,sillä ne voivat aiheuttaa hedelmättömyyttä naisilla. Olisin voinut jäädä tuonne vierailukeskukseen vaikka kuinka pitkäksi aikaa,sillä siellä oli niin paljon  mielenkiintoista tietoa!

golden-bamboo-2

Tulimme kampusalueelle ennen meille varattua kierrosaikaa,joten kiertelimme ympäristöä. Kultaiset bambupuut hurmasivat minut täysin.

golden-bamboo-4

En ollut ensin uskoa että tuollaista voi todellakin löytyä luonnosta…

weiz-6-bengalin-palmu-marjat

Bengalin palmun hedelmät,ei ihmisiä varten..mutta kauniita katsella.

weiz-1

Suuri puistoalue on viehättävä ,ja hieman kadehdin lähistön ihmisiä,joilla on näin mielenkiintoinen ulkoilupaikka.

weiz-3-puukalusteet

Nämä  näyttivät ihan suomalaisilta kalusteilta!

weiz-5

Puiston alueella näkyi paljon ihmisiä lastenrattaiden kanssa.

weiz-2

Kauempaa näkyi mielenkiintoinen tornirakennus,jossa aiemmin toimi hiukkaskiihdytin,mutta ei enään.Weizman instituutin kampusalueella löytyy ravintoloita sekä kahviloita,joista Cafe Mada vierailukeskuksen lähellä on kuulemma hyvä.

badra-humus outside

Kampusalue on Rehovotin pääkadun,Herzl-kadun varrella,ja jos luulin että instituutti on ainoa vierailun arvoinen kohde Rehovotissa,niin erehdyin.Löysin sieltä nimittäin parhaimmat falafelit ikinä. Ylitimme kadun ja kävelimme ylöspäin kohti kaupungin keskustaa,ja Herzl-kadun numerossa 173 sijaitsee Badra,falafel-ja hummusravintola . 

badra-ulkoa-2

Kadun puolelta tullaan pitkään sisäosaan ,jonka alussa suuria kikhernesäkkejä.

hummus-badra-2

Sisäosan päässä on baarimainen osa.

hummus-badra-4

Suurehkossa takapihassa on hippimäinen sisustus,ja välitön ilmapiiri.

hummus-badra-5

 

Osa tuoleista oli valmistettu autonrenkaista.

badra-falafel

Entä se ruoka….Ihan näiden falafelien tähden olisin valmis tulemaan uudestaan Rehovotiin. Taivaallisen herkulliset! Miten jotain niin simppeliä voi olla niin hyvää…Nämä olivat täydelliset:ihanan rapea pinta seesaminsiemenillä,yrtinvihreä herkullinen sisus.

hummus-badra-3

Myös hummus ,tässä pinjansiemenillä ,oli hurjan hyvää.

Rehovotiin pääsee Tel Avivin päälinja-autoaseman kupeesta joko minibussilla,tai sitten samasta paikasta bussilla numero 201. Matka ei paljoa maksa;esim. minibussilla yhden suunnan matka Tel Avivista Rehovotiin maksaa 14 shekeliä  eli alle 4 euroa.

Leave a Reply