Vierailulla Haifassa-Art Gallery Hotel

Art Gallery hotel Haifa

Art Gallery hotel Haifassa

Tällä viikolla matkasin Haifan kaupunkiin,jossa olen viimeksi ollut kauan sitten,ja vaikka matka kesti vain hieman yli vuorokauden,mahtui siihen paljonkin. Haifa yllätti,se oli todellakin muuttunut edukseen sitten viime käynnin. Majapaikkana toimi Haifan Hadar-alueen sydämessä sijaitseva,funkkistyylinen Art Gallery -hotelli. 40-huoneen hotelli on ns.butiikkihotelli,mutta ei luksus-sellainen kuten butiikkihotellit esimerkiksi Tel Avivissa,vaan mukava ja kodikas keskitason hotelli. Tällä hotellilla on pitkät perinteet:se avattiin jo vuonna 1938 ,ja oli aikoinaan suosittu ,mutta ajan saatossa rapistui ja toimi  toimistorakennuksena.Vuonna 2006 rakennus restauroitiin ja muutettiin taas hotelliksi. Hotellissa on tänään sekä uutta ja vanhaa;alkuperäistä ilmettä on pyritty säästämään.Nimensä mukaisesti hotellissa on myös taidetta joka puolella,sekä vaihtelevia taidenäyttelyitä.

Spent 27 hours in Haifa this week. Had not been in Haifa for a long time, and I must say I was pleasantly surprised:) My friend and me stayed in the Art Gallery-hotel,located in the Hadar part of Haifa. 

gallery hotel entrance

Art Gallery-hotellin sijaintikin oli minulle ja ystävälle tosi hyvä;se sijaitsee Hadarin keskustan alueella;lähistöllä on useita ruokapaikkoja,kauppoja ym . Haifa on Israelin kolmanneksi suurin kaupunki ja sen väestö koostuu sekä arabi-(muslimit,kristityt) että juutalaisväestöstä.  Kaupunki sijaitsee Välimeren äärellä ,ja on rakennettu Karmel-vuoriston  pohjoiseen osaan. Itse kaupunki jakatuu 3 osaan: Downtown eli alakaupunki,jossa myös Haifan satama-alue ,keskiosa eli Hadar,jossa hotellimmekin sijaitsi,sekä ylempänä vuoriston huipulla sijaitsevat kaupunginosat(mm. French Carmel)

The location of the hotel,on Hadar’s Herzel street,is very good;there are lots of eateries,cafes and shops along the street. Art Gallery hotel has 40 rooms,standard,superior and suite,and as the name indicates,has lots of art everywhere and changing art exhibitions on the walls.

 

room gallery hotel

Standardiluokan hotellihuoneessani ei ollut mitään moittimisen aihetta;paitsi että hieman  näkyi ajan patinaa.

My standard level-room was very nice and well equipped;)


kahvi gallery hotel

Huoneessa oli myös tarvikkeet kahvia/teetä varten:) Huoneen hintaan (tässä hotellissa on hyvä hinta-laatusuhde)  ei sisältynyt aamiaista ,mutta sellaisen voi varata hotellin yhteydessä olevasta kahvilasta. Huoneessa oli myös pieni jääkaappi.

You can have tea or coffee in the room ,and there is also a small fridge. The room did  not come with breakfast,but for an additional charge you can have breakfast in the corner cafe .

gallery terrace 1

Meidän kerroksesta (5.kerros) pääsi suurelle terassille,jonne oli siroiteltu paljon taidetta.Sade tosin oli ruostuttanut niitä ,mutta ehkä se oli tarkoitus….. Kerroksessamme oli myös pieni kuntosali (Tunturin laitteet!) sekä Spa-alue,jossa voi ottaa erilaisia hoitoja.

On the 5th floor (where our rooms were) there is a big terrace,with great views to different parts of the city. And lots  of art too.On the 5th floor there is also a small gym ,and a Spa.

horses on the roof gallery hotel

Hotellin  katolla laukkaavat hevoset…

Horses galoping on the hotel roof…..

gallery hotel terrace 2

Terassilta on hyvät näkymät joka puolelle.

Great views from the terrace

view from gallery herzel street

Näkymä terassilta alas kadulle.

View to Herzel street

view from gallery hotel 1

Näkymä ylemmäs vuoristoon.

View to the mountain area.

purjerakennus

Tästä kohtaa terassia näkyy myös yksi Haifan maamerkeistä;purjerakennus,jossa valtion virastoja.

From here you can seee the Sail tower,a Haifa landmark.

corner cafe gallery hotel

Hotellin kulmassa sijaitseva kahvila,jossa voi käydä syömässä aamiaisen.

Gallery Corner Cafe,where they serve breakfast to hotel guests (additional charge)

taide reception gallery hotel

Hotellin vastaanotossa sijaitseva taideteos ihastutti!

I really liked this piece of art in the reception area of the hotel!

IMG_7726

Osa hotellin aulaa.

Part of the hotel lobby

galllery hotel reception

Saimme hotellissa todella ystävällistä palvelua:)

The hotel staff was very friendly:)

herzel street 2

Osa Herzel-katua,jonka varrella Art Gallery-hotelli sijaitsee.

Part of Herzel street,where Art Gallery hotel is located.

Entä mitä ehdimme tehdä Haifassa hieman yli vuorokauden reissullamme? Siitä lisää seuraavassa postauksessa.

What did we see in Haifa? More about that in my next post….

618 Comments

Leave a Reply