Rantapostaus

Rantapostauksia täällä on ollut aiemminkin ,mutta Tel Avivin pitkä ranta-alue, 16 rantoineen, on parin viimeisen vuoden aikana käynyt läpi muutosta uudistetun rantakadun muodossa,joten aamukävelyllä rannalla otin taas muutaman kuvan. Rantakadun uudistus on lähes lopuillaan, ja itse pidän lopputuloksesta, joka on ottanut huomioon täällä kuumalla säällä niin tärkeän asian, eli varjon. Monet eivät pitäneet siitä että rannan hiekka-alueesta otettiin pieni osa pois, kun siihen rakennettiin kävelytie; varsinaisen rantakadun alapuolelle (kuvassa näkyvä vaalea kävelytie)

Rannathan ovat Tel Avivivssa käytettävissä  ympäri vuoden, ja myös talvella on päiviä jotka sopivat rannalla oleskeluun, mutta vilkkaimmillaan rannat ovat heti kun sesonki alkaa , eli toukokuusta lokakuuhun, jolloin rannoilla on enemmän palveluita sekä rantavahteja.

Eri rannat erottaa niiden ilmeistä; tässä on valkoiset auringonvarjot ,kun taas edellisen rannan auringonvarjot olivat värikäämpiä.

Surffaajia on kiva seurata.

Tällä rannalla nuo aurinkomajat on maalattu värikkäiksi.

Samainen ranta on myös ainoa jonka alueella on nurmikkopläntti. Yksi Tel Avivin ranta-alueista on aidattu uskovaisten ranta, jossa omat rantapäivät joko naisille  tai  miehille.  Toki muutkin voivat uskovaisten rantaa käyttää ,kunhan on pukeutunut säädyllisesti;D

Koirien ranta (jossa koirien voi antaa olla vapaina) on juuri ennen uskovaisten rantaa,  ja kuvassa näkyykin uskovaisten rannan aita.

Rantakahviloita  ja ravintoloita on sekä rantatien varrella sekä siellä täällä itse rannalla, katetun dekin alla. Yleensä näissä ruokatarjonta  ei hirveän erikoista ole, vaikka ei se huonoakaan ole , ja  monissa paikoissa voi olla myös hieman rantalisää hinnoissa,  mutta ensi viikolla Frishman beachin kohdalle pitäisi avautua Calypso -ravintola, jossa tarjonta onkin paljon parempaa kuin muilla.

Miten en ole aiemmin tullut ajatelleeksi että nämä rantaravintoloitten päällä olevat dekit ovat loistavia joogailuun;D

 

Leave a Reply