Poli House Boutique Hotel

polihouse-1

Tel Avivin sydämessä, Carmel-torin ja Nahalat Binyamin-kävelykadun edessä olevan aukion kulmalla sijaitsee linjakas rakennus joka tunnettiin vuosikymmenien ajan nimellä Polishuk House. Aukiolta katsottuna rakennus tuo mieleen laivan.Kun rakennus valmistui vuonna 1934, erottui se muista kadun rakennuksista,ja sitä pidettiin rumana.  Taloa asuttivat vuosikausia toimistot,painotalo ja katutason kaupat ja vähitellen rakennus ränsistyi,ja sitä asuttivat lopulta myös kodittomat ja narkomaanit. Joitakin vuosia sitten taloa aloitettiin kunnostaa, ja luin että sinne tulee putiikkihotelli.

polihouse-from-allenby

Sama rakennus Allenby-kadulta päin katsottuna.Äskettäin talon perusteellinen  kunnostaminen (siihen eivät kuulu katutason kaupat) valmistui,ja se avattiin Poli House putiikkihotellina. Pääsin katsomaan miltä uudessa hotellissa näyttää.

polihouse-3-koop

Hotellin  ilmeen on suunnitellut huippusuunnittelija Karim Rashid. ja Rashidin ainutlaatuinen muotokieli  näkyy joka puolella .Kuvan ihanat Koop-tuolit Rashid on suunnitellut Martelalle,ja nämähän on valmistettu Suomessa:) Tuolit ja keltainen baariosa näkyvät kävelykadulta, jossa on yksi  hotellin sisäänkäynneistä. Poli House hotelli on suunniteltu niin että se sulautuu ympäristöönsä.

polihouse-wall-2

Aulan seinät ovat hauskat:niissä on Rashidin muistiinpanoja joita hän teki hotellin ilmettä suunnitellessa.

polihouse-wall

Tässä vielä toinen kuva tuosta hauskasta seinästä,ja vasemmalla näkyy kävelykatua.

polihouse-corridor

Hotellin 40 huonetta sijaitsevat kahdessa kerroksessa,ja Rashidin kädenjälki näkyy kaikkialla.Ensimmäisen hotellikerroksen ( 2.kerros) väri on vihreä,kun taas ylemmän kerroksen pääväri on turkoosinsininen.

huone-green

Osa huonetta vihreässä kerroksessa.

polihouse-bathroom

Kylpyhuone, jossa jatkuu sama värimaailma.Pidän tuosta mustan ja vihreän yhdistelmästä,minulla on sitä kotonakin.

polihouse-suite

Sviittihuone,joka sijaitsee rakennuksen pyöreässä kulmassa, josta näkee alas aukiolle mistä alkavat sekä kävelykatu että tori. Tässä huoneessa oli iso kylpyhuone,jossa on  sekä kylpyamme että suihkukaappi.

polihouse-arak

Shampanjan tai viinipullon sijaan huoneissa on arrakkipullo… Poli House on myös eläinystävällinen,eli lemmikin voi tuoda mukaansa.

to-loveat

Poli Housessa ei ole omaa ravintolaa, ja aamiainen tarjoillaan viereisessä Loveat-kahvilassa (yksi suosikeistani) ,jonka uudistuneelle terassille pääsee suoraan hotellista,pientä käytävää pitkin. Hotelli kustansikin kahvilan terassin remontin.

polihouse-roof-bar

Poli House hotellissa parasta on (erikoisen yleisilmeen lisäksi) paras mahdollinen sijainti:ihana Carmel-tori on vieressä,samoin kuin viehättävä kävelykatu, jossa on käsityölaistori 2 kertaa viikossa. Merikin on lyhyen kävelymatkan päässä. Ja parasta on myös kattokerros;kerrassaan ihana! Kattokerroksesta löytyy baari ja upeat näköalat.

polihouse-pool

Siellä on myös uima-allas,ei mikään suuri tosin,mutta hienolla näköalalla.

polihouse-roof-2

Edestä laivaa muistuttava rakennus on pihapuolella rakennettu V-kirjaimen muotoon,mikä tekee rakennuksesta mielenkiintoisen näköisen. Tähän kohtaan avataan lähitulevaisuudessa Spa hoitola.

polihouse-view-brenner-st

Ylhäältä päin kaikki näyttää paremmalta.

polihouse-roof-view-4

polihouse-roof-1

Kattokerroksen lattialaatat:)

polihouse-view-sea

Katolta näkyy myös Välimeri:)

polihouse-reception

Toisin kuin yleensä hotellin hieman futuristisen näköinen  respa on sijoitettu ylimpään kerrokseen ;kattoterassin oven eteen.

Kivalla tavalla erilainen putiikkihotelli;ja kiinnostava varmaankin sellaisille jotka pitävät Rashidin töistä. Loistavan sijainnin vuoksi olisi mukava viettää tuolla yö tai kaksi,mutta Tel Avivin putiikkihotellien hinnat ovat pilvissä,eli melkein parisataa euroa pitäisi pulittaa yöstä tässä paikassa.

The Poli House ,Nahalat Binyamin Street 1,Tel Aviv. Tel:  +972 (0)3 710 5000

Leave a Reply