• Home
  • /
  • Featured
  • /
  • Pikavierailu Daliyat al -Karmelin druusikylässä

Pikavierailu Daliyat al -Karmelin druusikylässä

Värikkäät kahvipöydät kaupassa Daliyat al- Karmelissa.

Tein muutama viikko sitten  pikaisen vierailun Daliyat al- Karmelin druusikylässä.  Israelissahan on erilaisia väestöryhmiä , joista yksi on druusien etnis-uskonnollinen ryhmä. Israelissa druuseja on noin  140 000 , ja Daliyat al -Karmel on heidän suurin kaupunkinsa täälläpäin.  Lisää druuseista (suomeksi) löytyy täällä. 

Daliyat al- Karmel sijaitsee ylhäällä Karmel vuoristossa,  ja matkan varrella voi ihailla kauniita maisemia.

Daliyat al- Karmel on noin  17 000 asukkaan kaupunki, jonka pääkatu  ja sen varrella olevat kaupat ja ravintolat ovat erittäin suosittuja, etenkin viikonloppuisin jolloin on vaikeaa löytää parkkipaikkaa. Keskellä viikkoa meno on rauhallisempaa.

Monet tulevat Daliyat al- Karmeliin syömään druusiruokaa;  kuten zaatarilla päällystettyjä ohuita leipälättyjä labneh-jugurttijuuston kanssa.

Kauppoja on keskustan kauppakadun varrella vaikka minkälaisia.  Kuvassa olevat metallikannet  ovat saj-pannuja ,joilla druusinaiset valmistavat ohuita leipälättyjään. Miten se noilla sujuu selviää tällä videolla.

Näillä voi tehdä vaikka kakkuja kaasuliekillä.

Keramiikkaa

Hauskat värilliset pullot, joihin saa alakautta laitettua kynttilän.

Kauppias oli erittäin ystävällinen.

Mitä nähtävää Daliyat al -Karmelissa on kauppakadun ja ravintoloiden lisäksi?

  1. Daliyat al-Karmel on 20 minuutin päässä Haifasta , ja  on hyvä kohde Haifassa vierailaileville
  2. Daliyat  al-Karmelin takana, 497 metrin korkeudessa,  sijaitsee Muhrakan   karmeliittaluostari ,jota ei kannata jättää väliin.
  3. Daliyat al-Karmelin vanhemmassa osassa sijaitsee Abu Ibrahimin pyhäkkö.  Druusien uskomuksen mukaan Abu Ibrahim on profeetta Elian reinkarnaatio.
  4. Jos druusien kulttuuri kiinnostaa,  voi siitä oppia lisää   Daliyat al-Karmelin viereisessä Isfiyan kylässä olevassa  druusien perintökeskuksessa.

Leave a Reply