Melkein gurmeeta,ja niin edullisesti

artichoke 2

Huonontunut taloustilanne täälläkin on synnyttänyt yrityksiä,joissa ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi.  Yksi esimerkki on Cofix Supermarket-ketju,jonka kaikki tuotteet ovat samanhintaisia,eli hieman yli euron. Tel Avivissahan voi syödä edullisesti;esim. falafelin saa halvimmillaan alle puolellatoista eurolla,ja hummusannoksenkin saa useissa paikoissa todella edullisesti,,mutta entä kun on kyseessä paikka,joka tarjoaa vähän parempitasoista ruokaa? Siihen väliin on tullut 2 ravintolan ketju nimeltä HaMisada(ravintola hepreaksi) ,jossa kävin syömässä kaksi alkupalaa,kun oli vain pieni nälkä,mutta johon varmastikin palaan vielä uudelleen.

hamisada 1

Ravintolan ideana on hyvistä raaka-aineista tehtyä herkullista ruokaa,ja edullisesti,eli pieni voittomarginaali mutta suuri asiakasvolyymi. Tel Avivin Hamisada -ravintola on aivan keskustassa,Sarona marketin lähellä,ja sisältäpäin ravintola näytti tosi hyvältä. Ruokalista on jaettu alkupaloihin,jotka ovat kaikki samanhintaisia,eli tällä hetkellä noin 3½ euroa,sekä pääruokiin(7 eur). Jälkiruoat kustantavat 4,6 euroa.Viinilasillisen saa 2,3 eurolla,ja drinksun ,esimerkiksi Camparin appelsiinimehulla,saa 4,6 eurolla.

hamisada 3

Otin siis kaksi alkupalaa;ensimmäisessä kuvassa näkyvän  roomalaiseen tyyliin tehtyä artisokkaa,sekä tässä näkyvän munakoisocarpaccion.  Molemmat annokset olivat hurjan herkullisia ja kauniita ;etenkin tuo munakoiso,ja tässä tunsi todellakin saaneensa rahalleen vastinetta,ja vieläpä gurmeeta:)

hamisada 2

Jos olisin ollut nälkäisempi,olisin todennäköisesti tilannut pasta-annoksen munakoisolla ja mozzarellalla,tai grillattua kalaa,sekä jälkiruoaksi Creme bruleen. Täällä on pitkään ollut toinenkin ketju ketju,joka on jaotellut samalla tavalla alkupalat,pääruoat,juomat ja jälkiruuat,mutta tässä HaMisada-ravintolassa hinnat ovat edullisemmat ,ja ulkonäköön on panostettu enemmän.

menu

Vaikka itse ravintolan webbisivut ovat toistaiseksi vain hepreaksi,niin ravintolasta löytyi onneksi ruokalista myös englanninkielisenä:)

HaMisada

http://HaArbaa street 18,Tel Aviv

 

977 Comments