Maaliskuussa rannalle

Maaliskuussa Tel Avivissa on jo sen verran lämmintä (viime päivinä 22-24 päiväsaikaan) että ranta-elämä voi taas alkaa. Jostain syystä en ollut käynyt rantojen lähellä kuukausiin,vaikka pidän Tel Avivin pitkästä rantaviivasta etenkin talvisaikaan. Aikaisena,hieman pilvisenä aamuna teimme ystävän kanssa kävelylenkin rantabulevardilla.

Parin viimeisen vuoden aikana rantabulevardin ilmettä on muutettu,ja  se alkaakin näyttää tosi hyvältä.Entinen ilme  oli jo niin kulahtaneen näköinen.

Uudistus on edennyt jo aika pitkälle,ja ystävä,joka asuu rannan lähellä ja tekee siellä iltalenkkejä päivittäin,kertoi että töitä tehdään aamusta iltaan,joten eiköhän kesäsesongin alkaessa ala olla jo aika valmista.Viime vuonna  kesäsesonki,tarkoittaen sitä että uimavahdit palaavat töihin,alkoi toukokuun alussa,ja niin todennäköisesti tänäkin vuonna.

Pidän paljon näistä uusista ,hyvin varjoa tarjoavista katoksista,ja niiden alla olevista puupenkeistä. Ennen uudistusta rantabulevardilta ei löytynyt tarpeeksi varjoa,mikä  on tärkeää lämpöisessä ja aurinkoisessa maassa kuten Israelissa.

Koska päivä oli pilvinen ei rannalla näkynyt paljon ihmisiä.

Uudet suihkut näyttävät hyvältä.

Hyvä että kaupunki haluaa että roskat eritellään myös rannalla.Mutta entä ihmiset; viitsivätkö he laittaa oikeat roskat oikeisiin pusseihin…

Taidejulisteita oli ripoteltu sinne sun tänne.Ottaen huomioon että rannoilla käy paljon turisteja,nämä olisivat voineet olla myös englanninkielisinä…

Aamulla aikaisin rantabulevardilla näkee joggaajia,muuten vain käveleviä ihmisiä ym.

Ranta ei tosiaankaan ole tuhkakuppi. Tässä kai ei vielä ollut mukaan vietäviä tuhkakuppeja koska sesonki ei vielä ole alkanut.

Rantaravintolat ovat jo laittaneet pöydät rannalle;aamulla oli vielä tyhjää.

Rantabulevardin “kuntosalissa” oli porukkaa.

Kuntotangot ja rantapalloilijoita

Frishmanin rannalla on se pop up-hotelliksi muutettu uimavahtirakennus.  Ei hullumpi paikka herätä aamulla.. Miltä tuolla näyttää sisällä löytyy esim. täältäPop-up hotellin edessä oli valkoinen teltta,jossa taisi olla hotellivierailuun sisältyvä hovimestari;d

Leave a Reply