Katse kaupungin yli

Jos Tel Avivia haluaa katsoa joka suunnalta, kannattaa nousta hissillä  pyöreän Azrieli- pilvenpiirtäjän 49. kerrokseen . Siellä sijaitsee näköalapaikka , jonka 84 ikkunasta näkee kaupunkia joka suunnalta.  Näköalapaikka on sisätiloissa,  mikä hieman harmittaa,  sillä pitää kuvata ikkunoiden kautta ( olivat onneksi kirkkaan puhtaat;D).

Pyöreä 49. kerroksinen torni   on osa 3 tornin Azrieli Centeriä,  jossa pyöreän tornin lisäksi  kolmion muotoinen ja neliön muotoinen pilvenpiirtäjä.  Pyöreä torni on niistä korkein. Kuvassa taitaa näkyä kolmiotornin kattoa…  Tornien ensimmäisissä kerroksissa on suuri kauppakeskus.

Azrieli näköalapaikkaan ostetaan lippu hissien kohdalta, jonne pääsee kauppakeskuksesta.  Lippu yläilmoihin maksaa hieman yli 5 euroa.   Näköalakerroksessa sijaitsee  ravintola hienoine näkymineen,  sekä baari  josta voi ostaa juotavaa ja pientä syötävää.

Ylhäältä kaikki näyttää niin erilaiselta.. Täällä näkee miltä näyttää ylhäällä

Tässä kuvassa näkee hieman lähellä olevaa Saronan aluetta.

Ylhäältä autot ja linja-autot näyttävät ihan leikkiautoilta;D

Lähistöllä monta pilvenpiirtäjää,  ja lisää tulossa…Suoraan edessä näkyy  tornitalo, joka tällä hetkellä vielä on  Israelin korkein rakennus.

Edessä Välimeri. Kuvassa näkyvä majakka on Tel Avivin sataman alueella. Kuvan etualalla olevat rakennukset ovat osa Tel Avivin keskussairaalaa.

Azrielin näköala-aluetta vuokrataan myös tapahtumiin ,jolloin ylös ei pääse. Sinne kannattaakin soittaa etukäteen ja tiedustella onko näköalapaikka käytössä.

Azrieli Observatory

132 Menahem Begin Rd. Tel Aviv

Tel: 03-6081990

Leave a Reply