Florentinin hipsterikaupunginosa

Yksi suosikkikaupunginosistani Tel Avivissa on Florentinin hipsterikaupunginosa.   Sieltä löytyy värikkyyttä ja tunnelmaa,  etenkin iltaisin ja viikonloppuisin. Florentinin historiasta olen kirjoittanut aikaisemmin  joitakin vuosia sitten , täällä.   Perjantaisin (jos on lämmintä) lähes kaikki  paikat  Florentinissa ovat täynnä; ja pelkkä siellä kiertely  ja ihmisten katselu käy jo huvittelusta.

Florentinin  kaupunginosa sijaitsee eteläisessä Tel Avivissa, ja sen verran vielä keskustan alueella että sieltä  pääsee helposti kävelemällä ranta-alueelle, torille, ym.  Joitakin vuosia sitten Florentin pääsi myös  maailman 50 mainitsemisen arvoisien kaupunginosien joukkoon.

Joitakin viikkoja sitten kävimme ystävän kanssa aamiaisella  Florentinin Florentin-kadulla sijaitsevassa Cafe Casbahissa. Cafe Casbah  ihastuttaa vintage-ilmeellään ja  boheemisella ilmapiirillään.  Kahvila koostuu muutamasta huoneesta, ja terassimaisesta osasta kahden rakennuksen välissä. Napsin muutaman kuvan puhelimellani.

Ruokalista on ehkä hieman sekalainen, mutta siitä löytyy myös paljon kasvis-sekä vegaanivaihtoehtoa.

Cafe Casbah 🙂

Cafe Casbah toimii myös baarina

Muita mainitsemisen arvoisia ruokapaikkoja Florentinissa :

  •  baariravintola Bugsy, samaisella Florentin-kadulla missä Cafe Casbah sijaitsee.   
  • Florentin 10  kahvilaravintola, josta saa kahvin ja leivonnaisten lisäksi kevyttä syötävää, kuten pastoja tai salaatteja. (nimi on myös osoite)
  • Mezcal, meksikolaista ruokaa ja juomaa tarjoava baariravintola.
  • Kanu,  pikkuinen vietnamilaisen katuruuan paikka

Florentinista löytyy myös  hotelli, Florentin House,  jossa  hotellihuoneita, hostellimajoitusta sekä kattosviitti. Florentin House sijaitsee lähes vastapäätä Cafe Casbahia,  ja talossa on myös aasialainen ravintola.

Leave a Reply