Elvis Jerusalemin liepeillä

Matkalla ylös Tel Avivista  Jerusalemia kohti,lähellä Jad Hashmonan suomalaiskylää sekä Neve Ilanin televisiostudioita, ei voi olla huomaamatta suurta Elvis-patsasta..

Patsas on osa Elvis Inn-ravintolaa; amerikkalaistyylistä diner-ravintolaa, jossa on enemmän Elvis-esineitä kuin missään muualla Yhdysvaltojen ulkopuolella. Elvis Inn perustettiin vuonna 1974 ,ja kävin siellä nyt ensimmäistä kertaa,vaikka olen usein ohi ajaessa nähnyt Elvis-patsaan.

Sisällä tuntuu kuin olisi astunut 1950-luvun amerikkalaiseen dineriin. Elviksen kuvia ja häneen liittyviä esineitä on joka puolella,ja taustalla kuuluu tietysti Elviksen musiikki. Ravintolassa on noin 1728 Elvikseen liittyvää esinettä , ja yli puolet niistä peräisin ravintolan faneilta,eri puolilta maailmaa.

Ruoka Elvis Innissä on sekoitus jenkkiruokaa ja Lähi-idän ruokaa; on hampurilaisia, pirtelöitä ja sitten kaikenlaisia hummuksia.

Sisälläkin on Elvis-patsaita; yksi niistä istumassa erään pöydän ääressä. Kaksi kertaa vuodessa, Elviksen syntymä-ja kuolinpäivinä , ravintolassa tapahtuu sillä silloin sinne saavpuvat kaikki Israelin Elvis-jäljittelijät ja fanit.

Elvis-tavaroraa myynnissä.  Elvis Innissä (nimestään huolimatta tuolla ei voi yöpyä..) ovat käyneet mm. Joe Cocker,Michael Jackson,Sylvester Stallone ,Sting ja muutkin.

Kun Elvis Innissä juo kahvia niin mukin saa viedä mukaansa,ja mukien teemat vaihtelevat. Elvis Inniin tulee vuosittan tuhansia kirjeitä ja kyselyitä ympäri maailmaa.

Olipa mielenkiintoinen vierailu.

Elvis Inn, Neve Ilanin bensa-aseman vieressä. Puh: (02) 534-1275.

 

Leave a Reply